De retraite wordt begeleid door koppel Stan & Melanie en biedt een goede balans tussen diepte, creativiteit en speelsheid.

Gebaseerd op de oefening van Leven in Aandacht vanuit de Plum Village traditie (Stan heeft een aantal jaar in Plum Village gewoond) word je begeleid in vertraging en aandacht voor je ademhaling. Gedurende de week ontdek je de kracht van Leven in Aandacht door middel van meditatie, wandelingen, tekenen, zingen, discussies en yoga. Natuurlijk is er ook uitgebreid ruimte voor rust, persoonlijke tijd, speelsheid en weer even helemaal tot jezelf komen.

De dagen beginnen met "stick exercise" of meditatie en worden vervolgd met een schema van groepsactiviteiten of persoonlijke bezinning, daarnaast is er ruimte om het terrein van Simply Canvas te verkennen, lekker relaxen met een boek in de hangmat of een verfrissende duik in het zwembad.

Melanie, geboren in Duitsland, woonde in India, is kunstenares en beoefent yoga, tantrisch lichaamswerk en is moeder. Stan, geboren in Frankrijk, heeft ook de werking van de geest gestudeerd in India en woonde een aantal jaar in de gemeenschap van Plum Village. Hij beoefent yoga, muziek en coaching. Samen hebben zij een boerderij in Frankrijk gerenoveerd waar ze een prachtig thuis gevonden hebben samen met hun twee zoontjes, in een liefhebbende omgeving en natuur.

Hoofdtaal tijdens deze week is Engels (echter taal is niet het belangrijkste deze week).

Voor meer informatie:

Simply Canvas
Sandra & Santi
Saint Jean de Duras - Frankrijk