Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Minicamping Sun Dance Ranch

Minicamping Sun Dance Ranch starstar

Yggenäs Björkhaga,Ekshärad, Varmlands Lan,680 50,Sweden
Tel: +46 563 40122,
Tap to call +46 563 40122
 
Booking on request
Prices from 100.00kr  Per night
Minicamping Sun Dance Ranch Yggenäs Björkhaga, Ekshärad, Varmlands Lan, 680 50, Sweden +46 563 40122
/ / / /

 

De Sun Dance Ranch is een prachtige western ranch op 18 hectare grond aan de voet van een geweldig gebergte en aan de bedding van de rivier de Klarälven.

We hebben ruime ervaring in het geven van western rijlessen, entertainen, organiseren en begeleiden van meerdaagse trails, wedstrijden enzovoorts. Dit mede door 5 jaar bestuurservaring in een grote westernclub en het hebben van een eigen zaak (dansschool). Bovendien heeft Dimitry 2 jaar een hoefsmidopleiding gevolgd en hij verzorgd de hoeven van onze eigen paarden.
Inmiddels hebben we al wat moois opgebouwd op de ranch en al vele mensen naar huis zien gaan met een geweldige paardrij- en Zweden ervaring! Dit geeft nog meer motivatie en power om de ranch telkens weer verder uit te bouwen en uit te breiden om nog meer mensen een onvergetelijke vakantie te bieden.

De Saloon

De saloon bevat niet alleen een gezellige bar, maar ook de gelegenheid om te eten. Bovendien kan de ruimte ook dienen als danszaal. In een hoek is er een gezellige "woonkamer´´ met een bankstel, wat lectuur en spelletjes zodat de gasten er ´s avonds lekker kunnen relaxen. De voorkant van de saloon heeft een lange gezellige veranda, natuurlijk met schommelstoel!

Mini Camping

Na de uitzending van onze aflevering van ´´Ik Vertrek´´ is uit de vele reacties en aanvragen onder andere gebleken dat er interesse is om de ranch te bezoeken met een camper, caravan of tent. We hebben met de gemeente de mogelijkheden besproken. Vanaf de zomer 2010 zijn we als proef met een mini camping begonnen; een soort camperen bij de boer. En dat was een groot succes!!

Het is niet de bedoeling dat we een grote camping beginnen (daar liggen onze prioriteiten niet en die zijn er al voldoende in de omgeving) maar we willen wel de kampeerliefhebber de mogelijkheid bieden om ook het ranch gevoel te ervaren, maar dan vanaf de mini camping met eigen camper, caravan of tent.

De bedoeling is dan eigenlijk wel dat er door een of meerdere van de kampeergasten een combinatie met het ranch gebeuren wordt gemaakt, bijvoorbeeld door het boeken van een rijles, buitenrit of dagrit.

In het gebouw bij de saloon is een toiletruimte met 2 douches, 2 toiletten, een wasbak, een dubbele afwasbak en de mogelijkheid om de wasmachine en droger te gebruiken. Buiten staat ook een droogmolen die iedereen kan gebruiken.
De camping heeft een eigen stookton, losse tuintafels en stoelen die gebruikt mogen worden, 2 mini voetbalgoals en een groot grasveld om te spelen. Bovendien kunnen de campinggasten ook gebruik maken van de saloon en er b.v. een spelletje doen, lekker lezen in de zithoek, drinken, snacks of diner bestellen (keuze uit dagmenu of kleine kaart). Gasten kunnen ook deelnemen aan de wekelijkse BBQ of de vele gezellige kampvuuravonden.
Het is alleen niet gewenst dat in de saloon/op en rond het terras van de saloon eigen meegebrachtte drank of snacks worden genuttigd.

De staanplaatsen liggen achter de stuga´s en kijken uit over de grote weides, bossen en over de rivier (met bijna elke avond een prachtige zonsondergang). Het is hier heerlijk rustig en we zien regelmatig herten, vossen, kraanvogels en zelfs elanden door de tuin wandelen.
Maar het is natuurlijk wel een ranch waar ook af en toe een tractor gestart wordt om hooi te halen voor de paarden enz. De kids vinden het ook geweldig om wat mee te helpen op de ranch en om de paarden en alle andere dieren mee te helpen verzorgen en poetsen. Allemaal mogelijk zolang iedereen zich netjes gedraagt en luistert naar de aanwijzingen van het personeel.

Area activities

Voor avontuurlijke paardrijvakanties in western style, een weekje vissen, wandelen, fietsen of om op een andere manier van de Zweedse natuur te genieten, ben je aan het juiste adres op onze Sun Dance Ranch. Je kunt hier een volledig verzorgde week, midweek of weekend boeken maar ook met eigen camper, caravan of tent komen.
De ruiter pakketten zijn inclusief een slaapkamer in een stuga (met douche en toilet), eten in de saloon en natuurlijk dágen avontuurlijk paardrijden in de mooie, bosrijke omgeving en bergen rondom de ranch.
Geschikt voor zowel western ruiters, vrijetijdsruiters als
"Engelse" ruiters! Voor de niet-ruiters hebben we het Natuur Arrangement!

Wil je een onvergetelijke wintervakantie?!

Zou het niet prachtig zijn om in de winter in Zweden te zijn. Er ligt een dik pak sneeuw dus jullie kunnen vast en zeker genieten van de prachtige uitzichten en winterse wandelingen.

We hebben vele mogelijkheden voor mooie winter- activiteiten voor zowel natuurliefhebbers als paardrijliefhebbers. Want ook in de winter in de sneeuw kun je hier heerlijk paardrijden, maar ook sleën met paard en arreslee. Je kunt gewoon draven en galopperen en bergen beklimmen en afdalen te paard.

Het Winter Actief Arrangement zit vol winterse activiteiten zoals een avontuurlijke paardrijrit in de mooie besneeuwde bergen rondom de ranch. Maar ook een ritje met de arreslee, een huskyslede tocht en een snowscootersafari. Lekker wandelen in de sneeuw op zoek naar voetsporen van wild. En dit jaar is het ook mogelijk om te snowboarden achter een paard!
Het is heerlijk vertoeven met dit actieve pakket!

Extra bij te boeken of te ondernemen vanaf de ranch is bijvoorbeeld ook skiën, langlaufen of schaatsen hier in Ekshärad of meerdere afdalingen skiën in Branäs (80km noordelijker).

Voor degene die alleen een kamer met volledig verzorgde maaltijden willen en hun tijd en activiteiten zelf willen indelen, hebben we het Winter Basis Arrangement.

Driving directions

Via veerponten

  • Puttgarden (Dld) - Rödby (Dk) = 45min. en dan via Helsingör (Dk) - Helsingborg (S) = 15 min.

Reserveren niet nodig, boten varen om de 20 min. dag en nacht.
Info en prijzen: www.scandlines.se.

  • Puttgarden (Dld) - Rödby (Dk) en dan via de (tol) brug bij Malmö.

Reserveren niet nodig, boten varen om de 20 min. dag en nacht.
meer info en prijzen: www.scandlines.se.

  • Kiel (Dld) – Götenborg (S) = 14 uur nachtboot, reserveren nodig.

Info, tijden en prijzen: www.stenaline.nl.

  • Grenå (Dk) - Varberg (S), info: www.stenaline.nl.
  • Fredrikshaven (Dk) - Götenborg (S) info: www.stenaline.nl.
  • Kiel (Dld) - Oslo (N), info: www.colorline.com.

Via alleen bruggen

Route: Hamburg-Flensburg-Kolding-Odense-Kopenhagen-Malmö via
de bruggen in Denemarken www.storebaelt.dk en de brug tussen

Op de 62 richting het noorden: na de kerk in Ekshärad rechtsaf, over de rivier (de Klarälven). Aan het einde rechts (= de 931 ten oosten van de Klarälven). 1e straat rechts na het bord Yggenäs. De ranch ligt een paar honderd meter verder op het einde van dit zandpad. Vanaf de kerk is het precies 5 km naar de ranch.

Vanaf Hagfors/Edebäck/Bergsäng naar Ekshärad: 1e straat links na het bord Yggenäs.

De kar met cowboy staat langs de weg zodat je ziet welk zandpad je moet nemen.

Airports

  • Amsterdam (NL) - Oslo Gardermoen (N) met KLM, info www.klm.nl.
  • Amsterdam(NL) - Oslo Gardermoen (N) met Norwegian, info www.norwegian.se (goedkoop!).

Je kunt daar dan een auto huren of met ons een transfer van Oslo Gardemoen naar de ranch afspreken
(Sek 2150 per rit enkele reis).

  • Eindhoven (NL) - Stockholm Nykoping Skavsta Airport, info www.ryanair.com (goedkoop!).

Je kunt daar een auto huren. Of je gaat met de taxi (200kr) of met de lokale bus lijn 515 of 715 (20kr)
van Skavsta Airport naar Nykoping station en van daaruit met de trein (www.sj.se) naar Karlstad
(+/- 150 tot 300kr).
Vanaf Karlstad kun je een bus nemen naar Ekshärad (50-100kr) of met ons een transfer afspreken naar de ranch.
(Sek 1274 per rit).
We kunnen je ook in Hagfors ophalen (Sek 400 per rit).
Een transfer vanaf Torsby (Sek 600 per rit).

  • Eventueel binnenlandse vlucht: Stockholm - Hagfors, info: www.hagfors-airport.com, www.sas.se, www.european.se.

 

Syndicated properties