Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Minicamping Plessière

Minicamping Plessière starstarstar

.,Theneuille, Auvergne,03350,France
Tel: +33 470674097,
Tap to call +33 470674097
 
Booking on request
Prices from 14.50€  Per night
14.50€ - 14.50€ Minicamping Plessière ., Theneuille, Auvergne, 03350, France +33 470674097 1 Tent pitch 2 person 2
/ / / /

 

Deze heerlijke plek bewonen wij met ons gezin sinds 2004, na in Nederland 20 jaar op een biologisch-dynamische zorgboerderij te hebben geleefd en gewerkt. Ons woonhuis is op ecologische wijze verbouwd met eikenhout uit de omgeving. Voor warmte en heet water zorgen een houtkachelfornuis met cv-systeem en zonnecollectoren. De boerderij dateert uit 1792 en in de winter huizen er onze pony´s, ganzen en kippen in. In de moestuin verbouwen we onze biologische groenten en kruiden, evenals de noten en het fruit.

Op onze 8 hectare land hebben wij met zorg een aantal kampeerplekken gemaakt, waarbij u alle ruimte heeft en de andere kampeerders niet of slechts in de verte kunt zien. Schaduw bieden de 150 jaar oude eiken en de hoge hagen, die elke weide omsluiten.

Op vijf hectare land hebben wij plekken ingericht voor mensen, die zonder kinderen op vakantie zijn. Alle plekken hebben voldoende schaduw, beschutting en een schitterend uitzicht. De auto kan bij de tent of caravan staan, zodat u alles bij de hand heeft.

Voor gezinnen met kinderen hebben we plaatsen gereserveerd, die ver van de andere plekken afliggen. Onder beschutting van hoge hagen en grote oude eiken zijn op één heel grote glooiende weide een paar plaatsen gemaakt voor gezinnen met kinderen. Ook hier kan de auto bij de kampeerplek staan. Er is een gemeenschappelijk speelplekje onder een vier-meter-tachtig dikke eikenboom met een zandbakje, schommels, skelters, een pikniktafel ; en vlakbij is een stroompje om in en bij te rommelen.

Voor het vervoer van afwas of kinderen naar het sanitair is er een bolderwagen beschikbaar.

Alle plekken liggen op 150 à 350 meter van het sanitairgebouw : een gevolg van de onmetelijke hoeveelheid ruimte, die ieder plek heeft.

Pitch types

14.50€

Area activities

Het rustieke en harmonische karakter van de Bourbonnais, zoals deze streek van oudsher heet, is heuvelachtig tot 400 meter. Weides met hagen en solitaire bomen worden afgewisseld met stukken bos en af en toe een dorpje. Het nodigt uit tot bezinning, tot fietsen en tot wandelen, waarbij je zelden iemand tegenkomten steeds weer verrast wordt door de prachtige uitzichten.

Zomers is het meestal heerlijk warm weer en valt er weinig regen. Toch blijft het landschap overwegend groen, omdat de ondoordringbare onderlaag in de grond het vocht lang vasthoudt. Door de heuvels ontstaan er vaak microklimaatjes, en terwijl het bij ons droog en zonnig is, zie je in de zomer aan de zuidelijke horizon s´avonds vaak het onweer vanuit het centraal massief voorbij trekken.

In de naaste omgeving zijn wel drie meren om in te zwemmen of bij te luieren en verderop zijn rivieren om op te kanoën. Een vakantie in een dunbevolkt gedeelte van Frankrijk, wat nog niet is overspoeld met toeristen.

 

Syndicated properties