Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

Het dorpje Langenbach is voor het eerst in 1525 in de geschiedschrijving genoemd doordat hier het oudste glasmakerij huisje van Thüringen gestaan heeft. Langenbach is een kleine gemeenschap met 150 inwoners. Het ligt in een doodlopend dal waardoor het geen doorgaand verkeer kent. Het is er nagenoeg verkeersvrij en stil. Langenbach is een door de staat erkend "Kurort" vanwege de zuivere lucht.

Omgeving
Langenbach ligt op 465 meter boven zeeniveau in een mooi dal met kleinschalige agrarische activiteit, omzoomd door rijk beboste heuvels. De ligging is zodanig dat de zon vrijwel de gehele dag tot laat in de middag in het dal schijnt. De wandelpaden in Langenbach beginnen bij de voordeur van het Landferienhaus Linde. Van hieruit zijn vele wandelingen in de omgeving mogelijk variërend van een uur tot een hele dag. Vele leuke bestemmingen zoals het natuurtheater Steinbach en de drinkwater Talsperre zijn wandelend makkelijk te bereiken. De Talsperre Schönbrunn is een aangelegd drinkwater stuwmeer in de bovenloop van de rivieren de Schleuse, de Gabel en de Tanne dat zuid Thüringen van drinkwater voorziet. De stuwdam werd gebouw in de jaren 1966 – 1970. Het stuwmeer bevat gemiddeld 23 miljoen kubieke meter water. Het stuwmeer en de omgevende bossen vallen onder het UNESCO Biosfeer Reservaat Vessertal.

Landferienhaus Linde

Landferienhaus Linde starstarstar

Strasse am Berg 10,Langenbach, Thuringen,98667,Germany
Tel: 0049-36874-38584,
Tap to call 0049-36874-38584
 
Booking on request
Prices from 25.00€  Per person per night
25.00€ - 25.00€ Landferienhaus Linde Strasse am Berg 10, Langenbach, Thuringen, 98667, Germany 0049-36874-38584 1 Room Twin beds 2
/ / / /

 

Naast ons huis staat een prachtige oude linde. De linde heeft een grote symbolische betekenis en staat voor liefde, vriendschap, huiselijk geluk en gastvrijheid. De boom en zijn symboliek hebben ons geinspireerd het huis de naam Linde te geven, toen wij het in 2005 overnamen. De linde staat voor hetgeen het Landferienhaus aan haar gasten wil bieden.

Landferienhaus Linde
In Landferienhaus Linde hebben we plaats voor 22 gasten verdeeld over vakantie appartementen en pensionkamers. Het voormalige "Kulturhaus" ligt aan de bosrand, in het kleine en zeer rustige dorpje Langenbach (circa 150 inwoners en zonder doorgangsverkeer) in Thüringen.

De vakantie appartementen en pensionkamers zijn alle voorzien van centrale verwarming, douche en wc. De appartementen en de kamers, maar ook de gaststube zijn rookvrij. Er is een zonnig balkon, een sauna en zonnebank. Buiten vindt u terrassen, een grillplaats en een zonneweide. Door de zonnige ligging en de grote ramen heerst er in Landferienhaus Linde een lichte en vriendelijke atmosfeer.

Gaststube
In onze gaststube is het heerlijk toeven, bij de haard,aan de leestafel, of op de ´gemütliche Eckbank´. Hier serveren wij de maaltijden. De Gaststube is een TV-vrije zône.

Atelier
In ons atelier kunt u terecht voor creatieve activiteiten zoals schilderen en tekenen, maar ook voor cursussen. Wij hebben een volledige multimedia installatie met Internet, DVD, Video, PC, Beamer en geluidsinstallatie.

Televisie
In het atelier kunt u ook TV kijken. Er is digitale sateliet ontvangst met een zeer ruime keuze aan zenders.
Bij belangrijke sportevenementen zoals Grand Slam tennis, Olympische spelen en EK of WK voetbal, vertonen wij hier de uitzendingen op bioscoopformaat met behulp van onze beamer.

Gratis WiFi
Voor onze gasten die hun eigen tablet, smartphone of notebook meebrengen, is er - naast de reeds aanwezige UTP kabelaansluiting - een snel WLAN geïnstalleerd. Het ondersteunt versleutelde verbindingen (WPA,WPA2,WMM) en biedt snelheden tot 300 MBit/s en 2,4 GHz- en 5 GHz-Verbindingen.

Sauna
Voor de liefhebber hebben we een grote sauna tot 6 personen, een zonnebank en fitness apparatuur.

Balkon
Voor de "Gaststube" is een heerlijk balkon waar u nog tot laat op de dag van de zon kunt genieten.

Zonneweide
Wanneer u de moeite neemt even de helling naast ons huis op te gaan vindt u heerlijke terrassen met gazon waar u kunt relaxen, zonnen of zomaar lekker gaan zitten lezen.

Grill
In de tuin voor het huis is een grote grillplaats waar onze gasten gebruik van kunnen maken.

Parkeren
Er is voldoende parkeermogelijkheid op ons eigen terrein. Bij grote drukte kan geparkeerd worden op de gemeente parkeerplaats op nog geen 300 meter afstand.

Internet tijdens uw vakantie
In het atelier hebben we een aparte gasten PC met breedband verbinding die toegang heeft tot het internet. Zo kunt u toch uw e-mail ophalen, een route plannen of andere informatie opzoeken. Voor gasten die een notebook meebrengen is het ook mogelijk via ons lokale netwerk naar het internet te surfen. Hiervoor is een 8 polige RJ-45 UTP aansluiting en een kabel voorhanden.

Room types

25.00€

Features

Area activities

Landferienhuas Linde ligt centraal in het midden van het Thüringer Wald aan de zonnige zuidflank van het gebergte. Door de centrale ligging zijn vele leuke en interssante uitstapjes in de omgeving te maken.

Vanwege de grote hoeveelheid ziet u hier een selectie van de vele mogelijkheden:

 • UNESCO Werelderfgoed in Thüringen
 • Kastelen, burchten
 • Kerken en kloosters
 • Treinen en voertuigen
 • Glas, glaskunst en glasproductie
 • Musea
 • Luther en de Reformatie
 • Bach - Johann Sebastian en zijn familie
 • Goethe en Schiller
 • Theater
 • Dierentuinen, Natuurreservaten
 • Kinderen

 

 

Syndicated properties