Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Gîtes Cheznezdepoire

Gîtes Cheznezdepoire starstarstar

La Sagnette,St Germain L Herm, Auvergne,63630,France
Tel: 06 41041804,
Tap to call 06 41041804
 
Booking on request
Prices from 40.00€  Per night
40.00€ - 40.00€ Gîtes Cheznezdepoire La Sagnette, St Germain L Herm, Auvergne, 63630, France 06 41041804 1 2 Kamer Appartement 2
/ / / /

 

Omringd door de bossen van het natuurpark ´Livradois Forez´ (Auvergne) staat deze mooie, vrijstaande boerderijwoning. Ontdek het groene hart van Frankrijk met zijn kazen, Romaanse kerken, koude rode wijn bij de maaltijd, eetbare paddenstoelen, oneindige bossen en prachtige vulkanische bergen. Bij uitstek geschikt voor wandelen, fietsen, liefhebbers van natuurlijke rust en voor iedereen die tijdens de vakantie toeristische drukte wil mijden.

Cheznezdepoire is een boerderijwoning ´en pierre´ van rond de 200 jaar oud. In tegenstelling tot de meeste huizen uit die tijd staat het huis alleen met de dichtstbijzijnde andere huizen op 500 meter. Een kleine doodlopende weg leidt op 75 meter afstand langs het huis.
De verhuur betreft een grote en een kleine gîte. De tuin en ingang van de kleine gîte zijn aan de achterzijde en die van de grote gîte aan de voorzijde zodat de privacy voor alle gebruikers gewaarborgd is.

NB: WIJ HANTEREN GEEN VASTE AANKOMST- EN VERTREKDAG EN VERHUREN PER NACHT

Room types

40.00€

Features

Area activities

Fietsen

Dankzij jarenlang en veel fietsen in de Auvergne is deze onbekende fietsstreek bij ons (Marco en Marije) zeer bemind geworden.
Het meest bijzondere aan fietsen in het Fietsrijk, de streek rondom Cheznezdepoire, is het geringe aantal auto´s dat gebruik maakt van de uitstekend onderhouden wegen.
Voor de mountainbiker zijn er (bos)paden te over. De doorgaans goed begaanbare paden kunnen in moeilijkheidsgraad nog wel eens verrassen wanneer deze door de bosbouwers zijn omgeploegd.
Het natuurpark Livradois Forez kent uiteraard veel natuurschoon. De afwisseling tussen al dit groen met de oude en pittoreske dorpjes maakt elke fietstocht tot een plezierige ontdekkingstocht.
Fietsen in het Centraal Massief betekent fietsen in een bergachtig gebied. Het is niet zoals in de Alpen of Pyreneeën maar wie geen hoogtemeters aankan komt hier niet ver.

Wandelen

De bossen die Cheznezdepoire omringen hebben veel te bieden voor de natuurliefhebber. De zuivere lucht die in de jaren ´50 en ´60 vele Fransen naar de streek trok voor een gezondheidskuur zorgt nog altijd voor een gezond groeiklimaat voor flora en fauna. Dat is vooral terug te zien in de diversiteit en onstuimige groei van de vele mossoorten. Ook paddenstoelen zijn er in overvloed. In het seizoen (eind juni tot aan de winter) kan een geoefend oog binnen een paar minuten een heerlijke aanvulling op de maaltijd vinden in de vorm van cantharellen of eekhoorntjesbrood.

Wandelen in de Auvergne is de beste manier om het natuurschoon tot in detail te beleven. Daarom liggen er in de grote gîte niet alleen uitgestippelde wandelroutes klaar maar ook een serie stafkaarten. Deze kaarten reiken tot een straal van zo´n dertig kilometer rondom Cheznezdepoire, genoeg voor een stevige dagwandeling!

Cultuur

Rondom Cheznezdepoire zijn vele plaatsen te bezichtigen waar vooral de details opzien baren. Alle steden en dorpen hebben hun oude centrum met mooie Romaanse abdijen, kathedralen en kerken (daterend uit circa 1000 tot 1200). In de steden zijn deze meestal omringd door vele kleine steegjes met daarin zeer fraaie middeleeuwse woningen of resten daarvan.

In Clermont-Ferrand (75 km) staan de met zwarte lavasteen opgebouwde cathedraal en het moderne winkelcentrum, Centre Jaude, binnen loopafstand van elkaar. De route naar Le-Puy-en-Velay (75 km) geeft mooie blikken op historische bouwwerken evenals over de stad zelf bij het binnenrijden. Vichy (120 km) niet alleen bekend om zijn bronwater maar ook vanwege zijn sierlijke gietijzeren marktoverkapping en het ´Parc Napoleon´ met een zeer uiteenlopende begroeiing. Lyon (175 km) waar oud en nieuw letterlijk samenkomen en oneindig lijkende trappen naar de mooiste plekken leiden. La Chaise Dieu (25 km) met zijn echo hal, zomerconcerten, chocolaterie en charcuterie tot in de verre omstreken bekend bij de Fransen.

Maar kleinschaliger kan ook. Dorpjes als St. Etienne sûr Usson (20 km) waar de film/documentaire ´Etre et avoir´ is opgenomen. Usson (25 km), gelegen op de top van een eeuwenoude vulkaan en daardoor zeer geschikt voor vergezichten tot wel 100 kilometer. Perrier (40 km) waar tot na WOII in grotten werd gewoond. Auzon (30 km) met zijn mooie terrasbouw waar alles ´op zijn Frans´ wordt onderhouden.
Ook het vermelden waard zijn dorpen als Montpeyroux (60 km), Blesle (80 km) en Lavaudieu (50 km) welke op de lijst van ´Les Plus Beaux Villages de France´ staan.

Culinair

Overal is te genieten van de goede Franse keuken. In de Auvergne wordt deze gekenmerkt door zijn traditionele plattelandsmaaltijden met een ruime hoeveelheid aan koude rode wijn en streekkazen. Veelal is het rond het middaguur aanschuiven voor een ´menu ouvrier´; eten wat de pot schaft maar dan wel vier gangen inclusief wijn en koffie voor nog geen 15 euro!
Wie op zoek is naar iets speciaals kan bijvoorbeeld naar l´Auberge du Drac in Coupe-Gorge (de naam is niet verzonnen) om van kunstzinnige uitstapjes op deze traditionele keuken te genieten. De slagroom met de smaak van dennenboom is wel heel speciaal...

Het is mogelijk om een dagtocht te maken langs pittoreske plaatsen als St. Nectaire, Mont Dore, Ambert en Salers om de gelijknamige kazen daar te proeven. In Issoire en Ambert is wekelijks een streekmarkt met veel kramen waar verse lokale specialiteiten worden verkocht. De bakker in Saint Germain l´Herm bakt zelf zijn brood en is ook op zondagochtend geopend voor verse croissantjes en overheerlijke patisserie.

 

Syndicated properties