Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Gite Chateau de Blomac

Gite Chateau de Blomac starstarstarstar

9, Place des Marronniers,Blomac, Languedoc-Roussillon,11700,France
Tel: +33 647459951,
Tap to call +33 647459951
 
Booking on request
Prices from 875.00€ Per week
125.00€ - 125.00€ Gite Chateau de Blomac 9, Place des Marronniers, Blomac, Languedoc-Roussillon, 11700, France +33 647459951 1 3 Kamer Appartement 6
/ / / /

 

Uw ruim (110m2) en vrijstaand vakantiehuis (totaal gerenoveerd begin 2009) met eigen entree en parking bevindt zich op ongeveer 50 meter van het kasteel en aan de rand van de kasteeltuin van 5ha waar u heerlijk kunt wandelen.

De inrichting is zeer volledig, met de luxe en comfort van deze tijd (2 badkamers!) maar met de charme en karakter van vroeger. Het grote terras voor het huis met pergola en uw ruime privé tuin (meer dan 220 m2!) nodigen u uit om buiten te eten, een glas wijn te drinken, te barbecueën etc. (tuinmeubilair en barbecue aanwezig).

Natuurlijk kan er gezwommen worden in het zwembad (7x13 en verwarmd) dat uitnodigend klaarligt aan de achterkant van het kasteel. Al zwemmend kijkt u uit over de kasteeltuin en in de verte de ´Montagnes Alaric´. In het zeldzame geval dat het weer wat minder is, is het lekker samen zitten rondom de houtkachel in de woonkamer (tevens elektrische verwarming aanwezig). Ook de kinderen (en volwassenen) hoeven zich niet te vervelen met de vele spelletjes,tafeltennis en TV.

Een rijke historie en traditie ..........

Blomac is een dorpje met 200 inwoners, met als middelpunt het kasteel en de schitterende tuin van 5 ha. Enkele tientallen kilometers van de Middellandse Zee (Narbonne) en zo´n 20 kilometer van Carcassonne, ligt het aangenaam in de mediterrane zon. De Romeinen ontdekten dit aangename klimaat al en plantten er hun wijnranken. Tot op de dag van vandaag is de wijnbouw het kloppende hart van de streek (Minervois).

Room types

125.00€

Area activities

U kunt sportief ontspannen. Wandelen, fietsen, kanoën kan op elk niveau. Rustig peddelen in het vlakke dal van de rivier de Aude (op een paar honderd meter van het chateau) tot uitdagende fiets- en wandeltochten in de omliggende bergen van de Montagne Noir of de Corbiëres. De vele rustige golfbanen in de buurt zullen u verbazen (Carcassonne op 20 km, Narbonne, Beziers, Mazamet).

Wilt u ´s ochtends de zon zien opkomen uit de zee? Dit (Languedoc Roussillon) is de enige plek in Frankrijk waar u dit kunt! Lekker uitrusten en zonnebaden aan het strand? Flaneren langs de boulevard en genieten in de vele visrestaurants? Het kan allemaal op enkele tientallen kilometers van Blomac.

Ook aan historie en cultuur heeft de streek geen gebrek. Maar liefst twee werelderfgoederen zijn zeer dichtbij. Zo ligt het ´Canal du Midi´ bijna in de achtertuin van het chateau. Met de aanleg werd in 1662 in opdracht van Louis XIV gestart en verbindt de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee! Het ´Canal´ met zijn vele idyllische sluizen, bruggen en haventjes kan gemakkelijk bevaren worden met plezierboten die op vele plekken te huur zijn. Ook het fietsen en wandelen langs het lommerrijke kanaal (langs het hele kanaal zijn reusachtige platanen geplant) is erg in trek.

Het andere spectaculaire erfgoed is de ´Cité de Carcassonne´ en slechts op 19 kilometer afstand van Chateau de Blomac. De enige bewaard gebleven ommuurde, middeleeuwse stad in Europa. Iedereen die de snelweg tussen Bordeaux en Narbonne eens heeft gereden, heeft dit monumentale bouwwerk zien liggen, geplakt op de glooiende wijn heuvels.

Airports

Vergeet niet dat u vaak voor een spotprijs kunt vliegen van Brussel (Charleroi) naar Carcassonne in 1 uur en 20 minuten! www.ryanair.com Blomac ligt 20 km ten oosten van Carcassonne.

Ook vanuit Amsterdam wordt er dagelijks op Toulouse gevlogen ( 1 uur van Blomac) www.klm.com