Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Footscapes of Crete

Footscapes of Crete blank superior

Kástellos ΤΘ2144,Kástellos, Rethymno, Kreta,74100,Greece
Tel: 0030 28310 41569,
Tap to call 0030 28310 41569
 
Booking on request
Prices from 67.00€  Per night
67.00€ - 67.00€ Footscapes of Crete Kástellos ΤΘ2144, Kástellos, Rethymno, Kreta, 74100, Greece 0030 28310 41569 3 1 Kamer Appartement (Studio) 2 2 2
/ / / /

 

Onze kleinschalige accommodatie bestaat uit drie prachtig opgeknapte en modern ingerichte studio’s en ligt boven op een berg/heuvel.(480m hoog). Het uitzicht rondom is daardoor prachtig. We kijken uit op zee, op de berg de Psiloritis én op de bergketen de Lefka Ori. Bij helder weer kun je de landtong van Chania zien, 80 km verder. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Onze studio´s hebben airconditioning, maar ook een open haard en centrale verwarming voor de koudere dagen. Ze zijn licht, ruim en modern ingericht. Iedere studio heeft twee terrassen, aan de voor-en de achterkant. De douche heeft een krachtige straal en er is voldoende warm water, ook als de zon niet schijnt. De studio´s zijn erg compleet ingericht en in de keuken is alles aanwezig om een goede maaltijd te kunnen bereiden en niet alleen maar een blikje soep op te warmen. In de keuken is een fornuis met oven aanwezig en heeft een volledige keukeninrichting.

We hebben gratis Wifi. 

Prijs per week per studio            395 euro

Prijs per nacht per studio            58 euro, minimum van drie nachten aanééngesloten. Linnenpakketten en eindschoonmaak zijn inbegrepen.

We maken geen onderscheid tussen voor- en naseizoen. Prijzen voor buiten het seizoen zijn op aanvraag te verkrijgen. Een eventuele derde persoon kan gebruik maken van een slaapbank welke in elke studio beschikbaar is. Hiervoor berekenen we € 15,- extra per nacht.

Door onze kleinschaligheid kunnen wij indien gewenst je op een persoonlijke ongedwongen manier kennis laten maken met het Kretense leven. We laten u kennis maken met hoe de Kretenzers leven, werken en hun naamdagen en andere feesten vieren. In de buurt zijn diverse kleine dorpjes, waar de inwoners nog oprecht geïnteresseerd zijn in je. Ze spreken je op straat aan, waar je vandaan komt en soms geven ze een snoepje of broodje mee voor onderweg. We laten je de gastvrijheid van de Kretenzers ervaren en het echte authentieke leven van de Kretenzers zien én beleven.

We doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wij verwachten van gasten dat ze rekening houden met de rust en stilte van de omgeving.

Nieuwsgierig geworden. Kijk dan op www.footscapesofcrete.com

 

 

Room types

67.00€

Area activities

Rust en natuur zijn kernwoorden die goed aangeven, waar je terecht komt als je bij Footscapes of Crete bent.

Regelmatig vliegen er Griffioen gieren over, omdat ze in de heuvels bij ons hun nesten bouwen. In de zomer bent u getuigen van de zwermen Bijeneters die in de omgeving verblijven. Ook arenden, adelaars, haviken, uilen en de Hop worden regelmatig waargenomen. En onze sterrenhemel is heel bijzonder. Doordat we geen lichtvervuiling hebben kun je duizenden sterren met het blote oog waarnemen. Bij helder weer lijkt het of je de Melkweg kunt aanraken. We hebben een telescoop waarmee we u kunnen helpen dit alles waar te nemen. Een heel bijzondere plek dus. 

Het E4 wandelpad, loopt naast onze poort. Wij gaan als gids mee op wandelingen met onze gasten. Hij weet de mooiste plekjes te vinden. In het voorjaar heeft hij bloemenwandelingen en gaat op zoek naar de wilde orchideeën, anemonen, Kretense tulpen, gladiolen die op Kreta overal groeien. Er zijn wandelingen in diverse categorieën, van licht tot zwaar. Cross country, over ezelspaden, door kloven en over geijkte paden.  Een ware beleving, je komt op plekken waar geen toeristen komen, in overwoekerde kerkjes met de mooiste fresco´s en waar vleermuizen hun slaapplek hebben gevonden.

Een aantal kuddes met schapen, grazen rond onze plek. Hierdoor moeten we zorgen dat de poorten goed dicht blijven, zodat onze tuin niet kaalgevreten wordt. Het rustgevende geklingel van hun belletjes hoor je dan ook dagelijks.

Footscapes of Crete ligt net buiten het pittoreske dorpje Kástellos, dichtbij Armeni, aan de doorgaande route vanaf Rethymno in het noorden, naar het zuiden.

Hoe klein en rustig ook, toch is alles hier verkrijgbaar. Tavernas, kafenions en supermarkten zijn niet ver weg.

Footscapes ligt in de buurt van een archeologische opgraving van de laat Minoïsche begraafplaats van Armeni.

In de stad Rethymno kun je heerlijk slenteren over de boulevard naast het kilometers lange zandstrand en door de smalle straatjes in de oude binnenstad. Je kunt er heerlijk shoppen en vanaf de terrassen kun je de activiteiten in de Venetiaanse haven gadeslaan. Er zijn diverse Venetiaanse en Turkse overblijfselen en de musea en het Fortessa zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Rethymno ligt op 15 minuten afstand. De zuidkust is in 30 minuten bereikbaar.

Check in times

Als u arriveert (ongeacht het tijdstip) zijn we er voor u om u te informeren over het gebruiken van de studio en de bijzonderheden van de omgeving. We zijn 24 uur per dag bereikbaar voor het beantwoorden van alle vragen die u heeft.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de studio. Gasten kunnen gebruik maken van de tuin, met de diverse terrassen en de BBQ plaats.

Men kan inchecken vanaf 15.00 uur. Uitchecken voor 11.00 uur. Er zijn geen vaste incheckdagen.

Driving directions

Routebeschrijving naar Footscapes of Crete  (Kastellos Village, Rethymno Provincie)

 

Vanuit Vliegveld Chania:

De eerste 10 kilometer zijn gemakkelijk. Volg de weg richting Chania. Na ongeveer 10 kilometer komt u bij een rotonde waarbij de eerste afslag (een beetje naar boven) naar Chania gaat en de tweede meteen erna naar beneden richting Souda. Neem die afslag richting Souda. U rijdt bergaf richting Souda naar de kust. U volgt de weg tot aan de eerste stoplichten ( grote supermarkt aan uw rechterzijde). Bij dit kruispunt slaat u rechtsaf. Het volgende kruispunt is wat onoverzichtelijk, maar u moet hier linksaf slaan. Deze weg brengt u naar een viaduct en neem hier (onderdoor) de afslag naar links richting Rethymno. Deze "snelweg" gaat helemaal door tot aan Rethymno. (ong. 60 km). Blijft op deze weg zelfs richting Heraklion. Na een viaduct waarbij u de LIDL aan de linkerkant ziet blijft u rechtdoor rijden tot de volgende afslag Rethymno en SPILI. ( Grote groene borden!) Neem niet de afslag bij de LIDL richting Rethymno, dan komt u in het centrum. Na de afslag Spili en Rethymno rijdt u richting Spili......... lees verder bij “Vanaf afslag Spili”.

Vanuit Vliegveld Heraklion:

Rijdt vanaf het vliegveld binnen 1 kilometer naar de snelweg. Neem voor het viaduct de afslag richting Heraklion. U rijdt de snelweg op. Volg deze snelweg gedurende ong. 75 km. U blijft op de snelweg tot aan de afslag Rethymno / SPILI (en Agia Galini). ( Grote groene borden. ) (Niet de eerste afslag Rethymno want dan kom je in Rethymno zelf.)

Vanaf de afslag SPILI:

U rijdt richting Spili, de weg gaat geleidelijk aan het klimmen. Na 6 km (ongeveer 5 minuten) ziet u een bord  "Kastelos 1  " aan de rechterkant. (Deze afslag is ongeveer 500 meter  na een bord "Late Minoan Cemetery"). Neem deze weg die leidt u vanzelf naar Kástellos. U ziet bij het binnenrijden van het dorp de Castello Taverna aan de linkerkant. De weg kronkelt door het dorpje. Net voordat u het dorp weer verlaat, is er een 90 graden bocht (met vuilnis containers rechts) naar rechts. Vrijwel direct na deze bocht, ziet u een bord  Kastellos  "einde van het dorp". Deze weg slingert verder door het mooie Kretenzer landschap. Na ongeveer 1.5 km is er een onverharde weg naar links ; naar boven. Een grote witte steen met de naam en het logo, geeft de weg naar Footscapes aan. Ga hier voorzichtig naar boven.  Neem de weg naar rechts kort na het zeer steile, betonnen, gedeelte. Let op de steen met de naam Footscapes. Footscapes is aan uw linkerhand.        

Airports

Footscapes of Crete ligt ca 65 km van het vliegveld Chania en ca 75 km vanaf het vliegveld Heraklion.

Vanuit Nederland vliegt zowel Ryan Air vanuit vliegveld Eindhoven en Transavia vanuit Schiphol een aantal keren per week naar Kreta. 

Other transport

Wij adviseren onze gasten om een auto te huren of rekening te houden met taxikosten. De dichtstbijzijnde bushalte is 3 km ver en de bussen rijden maar een paar keer per dag.  

Policies & disclaimers

Om een reservering definitief te maken, verwachten we een voorschot van 10% van de totale verblijfskosten.

Annulering:

Wanneer u, om welke reden dan ook, genoodzaakt bent om uw boeking te annuleren zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen.

  • Annuleren langer dan 4 maanden vóór de aankomstdatum- geen kosten, u krijgt uw voorschot terug
  • Annuleren tussen 2 en 4 maanden vóór de aankomstdatum - u betaalt enkel het gehele voorschot
  • Annuleren tussen  1 en 2 maanden vóór de aankomstdatum - u betaalt 50% van het totaal bedrag
  • Annulering binnen 1 maand vóór de aankomstdatum- u betaalt 100% van het totaal bedrag 

Griekse VAT / BTW is toegepast op de factuur op het moment van boeking. Mochten de belastingen verhoogd gaan worden zijn wij genoodzaakt deze door te berekenen aan onze gasten. U wordt z.s.m. hierover geïnformeerd mocht dit het geval zijn. 

 Powered by Jomres

Syndicated properties