Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Camping La Cube

Camping La Cube starstar

La Cube,Le Brugeron, Auvergne,63880,France
Tel: +33 473726784,
Tap to call +33 473726784
 
Booking on request
Prices from 16.00€  Per night
16.00€ - 16.00€ Camping La Cube La Cube, Le Brugeron, Auvergne, 63880, France +33 473726784 1 Tent pitch 2 person 2
Tariff / Tent pitch 2 person / Minimum days 1 Maximum days 1000 / Min people 1 Max people 1 / 1 16 Tuesday, 09 March 2027
Camping La Cube La Cube, Le Brugeron, Auvergne, 63880, France +33 473726784 16.00€ - 16.00€ 9 10 Rust, rust, rust en Brabantse gastvrijheid in de Auvergne Wij kamperen al sinds begin jaren '80 in Frankrijk en komen zelden meerdere keren op dezelfde camping. We gaan dit jaar (2013) voor het 5e opeenvolgende jaar naar La Cube. Lekker tot rust komen bij Marion en Marcel, voordat we verder France intrekken. Geen disco, zwembad, animatie-team, maar loslopende kippen, konijnen en geiten en volop rust. Lekker 's avonds aanschuiven bij table d'hôte en een gezellige avond met M&M en de overige gasten. Eén keer per week mogen de kids op de trekker met Marcel en zelf sturen(!) en is er een kampvuur. Marion zorgt er persoonlijk voor dat alle gasten dan aanschuiven. Kortom, een aanrader voor liefhebbers van rust en prachtige wandelingen in de nabije omgeving. Rust en prachtige wandelroutes Heb het na 4 jaar nog niet kunnen ontdekken.

 

Camping "La Cube". Deze ligt op 850 meter hoogte, welke gemakkelijk te bereiken is. De camping is gelegen in Midden-Frankrijk, in het Regionaal Natuurpark Livradois-Forez.

We wonen net buiten het pittoreske dorpje Le Brugeron en dit dorpje ligt 40 km onder Thiers en 25 km boven Ambert. Le Brugeron ligt in het departement Le Puy-de-Dôme (63), dit departement wordt ook wel het vulkanengebied genoemd. De camping is eventueel ook geschikt als je op doorreis bent.

Op onze camping zijn paarden, geiten, konijnen, kippen, hond en poezen. Voor kinderen een ware belevenis omdat ze los rondlopen. Onze camping is zeer overzichtelijk.

De camping is goedgekeurd door de ANWB en de SVR.

Het is een rustige camping met ruime staanplaatsen. Er zijn diverse plaatsen in de schaduw en in de zon. Op de camping staat een grote picknicktafel waar iedereen gebruik van kan maken.
Toiletten zijn apart van de douches. Binnen hebben we ruime douches voorzien van een thermostaatkraan, wasbakken binnen en buiten en onder het afdak bevinden zich afwasbakken. Alles is voorzien van warm en koud water. Er is een gezinsdouche aanwezig met babybadje en verschoonruimte. Van de wasmachine kunt u gebruik maken tegen betaling. Al het sanitair is nieuw en wordt meerdere keren per dag onderhouden. Er is een ontmoetingsruimte met terras, waar men kan lezen, spelletjes kunt doen en drankjes/ijsje kunt nuttigen. Voor de liefhebbers is er een pingpongtafel, schommels, voetballen, badmintonset aanwezig.

Hier treft u een oase van rust aan en voor wandelaars en wielrenners/mountainbikers een paradijs. We hebben gratis routes om te wandelen en fietsroutes voor de GPS.

In het voorseizoen € 12,50 per staanplaats incl. 2 personen/nacht (excl.elektra).!

Eten & Drinken

We hebben enkele malen per week een dagmenu incl. aperitief en drankje voor € 12,50 of € 15,00 p.p., waarvoor u zich kunt inschrijven. Om 19.30 een apero met kleine amuse en daarna in de bar of op het terras het diner.

We hebben elke dag broodservice (behalve op maandag) en het brood wordt bij uw tent/caravan afgeleverd.

Pitch types

16.00€

Features

Area activities

Mensen die houden van rust en een mooie natuur, zijn hier helemaal op het juiste adres. Als u houdt van wandelen en mountainbiken is het een paradijs. Wij hebben 20 verschillende wandel-en fietsroutes die u gratis bij ons kunt lenen en diverse routes beginnen direct vanaf de camping. We hebben een map met verschillende activiteiten die u kunt inzien, maar wij geven u graag meer informatie. Bij "links" geven we u enkele opties. Vanaf Col du Béal (1390 meter) kunt u ook mooie wandel-en fietstochten maken. Dit is ongeveer 10 km vanaf de camping.
We rijden 1x per week met de kinderen op de traktor over het terrein en er is 1x per week kampvuur waar de kinderen zelf brood kunnen bakken.
Het kampvuur is voor jong en oud een gezellige samenkomst.

Op 20 min. afstand treft u een groot meer aan waar men kan zwemmen: Lac d´Aubusson. Er is een speeltuintje bij, een klein restaurant en men kan er waterfietsen en kanoën. In de buurt kunt u parapenten, een papiermuseum, een stoommachinemuseum bezoeken en met een toeristisch treintje kan men door het landschap een leuke tocht maken. Er zijn hier vele kastelen in de buurt en op donderdagochtend is er in Ambert een weekmarkt, welke zeker de moeite waard is om deze te bezoeken en ook de stad Ambert zelf.
Net buiten Ambert een zeer speciale dierentuin waar u nog dicht bij de dieren kunt komen. Indien men een mooie oude stad wil bekijken, dan is Le Puy-en-Velay zeker een aanrader, maar ook Thiers waar je messen kunt kopen en er is een messenmuseum.
In Chalmezel (20 km vanaf de camping) kunnen kinderen en volwassen zich heerlijk vermaken in een acrobatisch park.

Driving directions

Komt u vanaf Clermont-Ferrand:
Bij Thiers neemt u de afslag: Thiers-Centre,Courpiere/Ambert
(afslag 2) en vervolgt u de D906.
Dan komt u in Olliergues aan en dan dient men goed op te letten.
U rijdt rustig door tot bijna in het centrum en bij het 50-km bord staat Le Brugeron aangegeven. Na ong. 100 mtr gaat u linksaf en vervolgt men de D37. U blijft Le Brugeron volgen en dit is ong. 15 kilometer.
Uiteindelijk kom je in le Brugeron aan op een soort kruispunt. Hier ziet u een bord met een dakje erop > Camping La Cube en een pijl rechtsaf.
U rijdt tegen Hotel-Restaurant Les Genets aan en net daarvoor dient u rechtsaf te gaan en vervolgt men de D66 richting Vertolaye en St.Pierre La B. Het is nog 2 ½ km vanaf dat hotel-restaurant.
Na ong. 2 km ziet u de borden staan met "Camping" en na 100 meter krijgt u een scherpe bocht naar links en in die scherpe bocht gaat u linksaf richting: La Cube / Les Farges.
Daar ziet u aan de linkerzijde het bordje La Cube en dan kunt u de camping oprijden.

Komt u vanaf Lyon, kunt u afslag Noiretable nemen, La Chamba/La Chambonie volgen, Le Brugeron en daarna linksaf D66 richting Vertolaye, St. Pierre La B en vervolgt u deze weg ong. 2 km.
Daar ziet u diverse borden staan met "camping" en neemt u een scherpte bocht naar links richting: La Cube/Les Farges. Daar ziet u een onverharde weg aan uw linkerhand en rijdt u de camping op.