Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Boeren Minicamping Lazy

Boeren Minicamping Lazy starstarstar

Duchenec 153,Cerovo, Banska Bystrica,96 252,Slovakia
Tel: +421 908590837,
Tap to call +421 908590837
 
Booking on request
Prices from 12.00€  Per night
12.00€ - 12.00€ Boeren Minicamping Lazy Duchenec 153, Cerovo, Banska Bystrica, 96 252, Slovakia +421 908590837 1 Tent pitch 2 person 2
/ / / /

 

Wordt wakker met de geluiden van de ontwakende natuur en het geklingel van de bellen van de geiten en schapen - en ga slapen onder een spectaculaire sterrenhemel met op de achtergrond roepende boomkikkers of burlende herten; Camping Lazy is een bijzondere boerencamping in de ongerepte natuur van het zonnige zuiden van Slowakije.

ACSI-gids : ´Dit is een paradijs voor natuurliefhebbers´

De camping is geopend van 1 mei tot 30 september 2013.

Beleef de natuur en het boerenleven

Zes wandelingen vertrekken direct vanaf de camping die grenst aan een puur natuurgebied met nog ongerepte flora en fauna. Maar ook op de camping zelf is veel bijzondere fauna en flora te vinden en regelmatig lopen de dam- en edelherten op onze velden.

Daarnaast is Camping Lazy ook een echte boerderij met melkschapen en -geiten; en meehelpen mag altijd! En natuurlijk hebben we verse kaas, eieren en groentes.

Verder is het natuurlijk te gek voor de jeugd om een mooie hut te bouwen, broodjes te bakken boven je kampvuur, dieren te knuffelen en samen in de boomgaard te spelen.

In onze afwasruimte kunt u meer dan afwassen in één van de vier afwasbakken!

Er staat ook een kast met leenboeken, u vindt er veel toeristisch informatie-materiaal over de omgeving, goulashketels om boven uw eigen kampvuur te gebruiken, een vrieskastje voor uw koelelementen, mappen met wandel- en fietsroutes en GPS ontvangers te leen.

U kan koele drankjes (ook bier) uit de koelkast pakken. ´S ochtends staan hier de door u bestelde broodjes klaar.

De boerderij

Camping Lazy is onderdeel van een kleinschalige werkzame boerderij. Wij hebben een kudde melkschapen en -geiten, telen bomen en hebben een gezamenlijke moestuin voor onszelf én voor onze gasten. Natuurlijk mag er door jong en oud meegeholpen worden. Ook zijn er diverse boerderijproducten te koop zoals kaas, boter, yoghurt, melk en eieren.

Sport- en speltoestellen

In de boomgaard staan een schommel, een trampoline, een klimtoestel (nieuw in 2013!), een opzetzwembad en een zand-bak voor de kinderen maar misschien willen ze liever huttenbouwen, hout-sprokkelen, de dieren knuffelen, een potje voetballen of zelf een speurtocht uitzetten in het bos?

Een aantal kampeerplekken zijn rond de boomgaard, deze zijn zeer geschikt voor gezinnen die graag in de buurt van de speeltoestellen staan. Voor rustliefhebbers hebben we voldoende plek ver van de boomgaard.

De kampeervelden

Onze 10 hectare glooiende velden vol met wilde bloemen en kruiden zijn aan de zuidkant begrenst door een bos. Wij hebben verspreid over de velden dertien stroomaansluitingen van 4 of 6 ampère. Maakt u hier geen gebruik van dan ben u nog vrijer in de keuze van een kampeerplek. Voor campers hebben we twee verharde plaatsen. Er zijn altijd ruime en rustige plekken te vinden voor stilte liefhebbers. We hebben kampeer-plekken dichtbij maar ook verweg van de speeltoestellen in de boomgaard. Ook staan daar een paar picknicktafels om een drankje aan te drinken.

U mag uw eigen kampvuur stoken bij uw tent of caravan.

De camping ligt niet aan een doorgaande weg, er komen hier dan ook meer herten dan auto´s voorbij - extra fijn en veilig voor gezinnen met jonge kinderen en een feest voor de ware natuurliefhebber.

Het sanitair

Op onze camping vindt u voldoende, nieuwe en schone sanitaire faciliteiten. Ook is er een stortbak voor uw chemisch toilet. Wel vragen wij u geen sterke chemicaliën te gebruiken voor uw chemische toilet. Azijn met afwasmiddel en Thetford Kem Green mogen wel.

Tegen een kleine vergoeding kunt u gebruikmaken van de wasmachine.

Pitch types

12.00€

Area activities

Wandelen en geocachen

Vanaf de camping kan je gaan geocachen of wandelen, we hebben een GPS , wandelkaarten en GPS-wandel omschrijvingen te leen en leggen u graag uit hoe dit werkt. Onze uitgezette wandelingen gaan door bos en open veld en varieren van 5 tot 19 km. De kans om tijdens het wandelen wild zoals edel- en damherten, moeflons, vossen en reeen te zien is zeer groot.

Wild kijken

We hebben het geluk dat onze camping zich bevindt in één van de wildrijkste gebieden van Slowakije. Vooral in de maanden mei en juni is groot wild bijna dagelijks te spotten óp de camping. In de andere maanden is de kans groot dat de kuddes herten tegenkomt tijdens een wandeling in de bossen om de camping.

Rij een rondje op de pony

Iris is een schat van een pony die ook geschikt is voor de allerkleinste ruitertjes. In de maanden juli en augustus kan er bijna elke middag door alle kinderen een paar rondjes gereden worden onder begeleiding (ouders van harte welkom).

Lekker spelen

Gewoon met jezelf of campingvriendjes; hollen over de weilanden, hutten bouwen in het bos of spelen in de boomgaard waar de trampoline, schommels en het opzet zwembad staan. En dan ´s avonds met het hele gezin een kampvuurtje stoken....

U mag hier op de camping inderdaad zelf een houtvuur stoken. Een centrale vuurplaats is er niet, want u mag dat bij uw eigen tent doen. Dat heeft als extra dimensie dat u de brandstof ook zelf bij elkaar kunt zoeken. Het bos rond de camping is daar ideaal voor.
Wat we ook vaak zien, is dat mensen elkaar op de camping vinden in hun voorliefde voor fikkie stoken en dat ze het een keer samen doen. Wij organiseren dat niet, zoiets gaat vanzelf.

Fietsen

Voor de echte fietsers met een goede conditie en voldoende versnellingen hebben we 3 routes uitgezet. Sommige zijn ook geschikt voor fietsen met traponder-steuning.

Help mee op de boerderij

Iedereen is welkom om zijn handen uit de mouwen te steken in de gezamenlijke moestuin. Alle hulp is natuurlijk volledig op vrijwillige basis! Oogsten mag ook, het is echt de moestuin van iedereen. We proberen een ruim assortiment van smakelijke groentes te telen zodat er voor ieder wat wils is.

Als je hier zin in hebt kunnen we soms ook hulp gebruiken bij andere activiteiten op de boerderij zoals hooien, fruitoogsten en de schapen- en geitenkudde naar een nieuwe wei brengen.

Leer geiten melken

Onze geiten zijn zeer mak en vriendelijk en elke middag worden ze gemolken. Liefhebbers mogen meehelpen en je kan bij ons zelfs je melkdiploma halen.

Driving directions

De afstand vanaf Utrecht is circa 1300 km. Het snelste rijdt u via Duitsland en OOstenrijk (via Tsjechie kan echter ook), vervolgens via Bratislava, Nitra, Zvolen en Krupina. Daarna naar Litava rijden. De camping valt wellis-waar onder de gemeente Cerovo maar i.v.m. de staat van de weg is het beter om via Litava te rijden! Als u in bezit bent van een navigatiesysteem, programmeer deze dan ook op Litava. Vanaf Litava de laatste 7 km de aanwijzingen van onze routebeschrijving volgen.