Yoga & Wellness

yoga wellnessIn onze drukke maatschappij zorgt yoga ervoor dat je veerkrachtig blijft en in evenwicht. Het regelmatig doen van yoga brengt ontspanning, innerlijke rust en vitaliteit. Door houdingen en bewegingen met aandacht en op het ritme van de adem uit te voeren, komen lichaam en geest tot rust. Wat vast zat kan gaan stromen, de adem wordt regelmatig, het lichaam soepel en krachtig. De gedachten komen langzaam tot rust, de geest wordt stil en helder, het lichaam wakker en vitaal.

Waarom Yoga?
Het kan zijn dat je gewoon lekker wil bewegen in een ontspannen omgeving, zonder prestatie-element. Of je voelt je aangetrokken tot de spirituele kant van yoga. Of je kiest voor yoga omdat je last hebt van stress en spanning. Dat kan zich uiten in onder meer rugklachten, overspannenheid, burn-out, slapeloosheid en problemen met de adem. Door het doen van yoga kom je positief in het leven te staan. Pijn en spanning verminderen of lossen op. Na een yogales kan het zijn dat je dat waarmee je binnen kwam, ineens in een ander licht ziet. Alles lijkt lichter en makkelijker.

Yoga en de kunst van bewegen ~ Bewegen kan op verscheidene manieren. Soms beweeg je teveel en draaf je door. Soms beweeg je te weinig en wordt de boel vastgezet. Met yoga breng je alle beweging in balans. Hierbij staan bewust worden en concentratie centraal. Het gaat dus niet om het uitvoeren van een perfecte oefening, maar om in aandacht zijn.

Yoga als kunst van ontspannen ~ Door de oefening met aandacht te doen kom je in het hier-en-nu en laat je de dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn. Dit geeft rust in het hoofd, je ontspant.

Afhankelijk van het weer wordt zoveel mogelijk buiten in de natuur yoga beoefend en gemediteerd.

En natuurlijk heb je ook voldoende tijd voor jezelf; om te luieren of leuke uitstapjes te maken. Deze yogaweek is een leuke mix tussen yoga, mediteren en tijd voor jezelf. De oefeningen zijn er op gericht om een stapje terug te doen en even pas op de plaats te maken, om daarna met frisse energie naar huis te gaan.

Heb je ook zin om Canvas Yogi te worden?

We bieden in een aantal heerlijke weken kinder yoga speciaal voor ouders en kinderen van 4-12 jaar gedurende het jaar.

YOGA & ART Familieweek met Henriëtte en Leonie

Met het hele gezin op yogavakantie naar zuidwest Frankrijk, om met z´n allen een week heerlijk te ontspannen, plezier te hebben, creatief bezig te zijn en nieuwe energie op te doen? Dat kan allemaal tijdens onze YOGA & ART week op het prachtig gelegen 5 hectare grote terrein van Simply Canvas. Samen overnacht je in zeer comfortabele en sfeervol ingerichte safaritenten met eigen badkamer (op loopafstand) en een eigen veranda of in een ruime en gezellige gîte. De YOGA & ART week is speciaal voor ouders met kinderen (± 4-12 jaar) die samen leuke yoga avonturen willen beleven en op een speelse wijze creatief bezig willen zijn. Knutselen, spelen op het grote terrein van Simply Canvas, af en toe een duik nemen in het zwembad, lekker relaxen, heerlijk eten; kortom een week genieten met en van elkaar!