Kookcursussen

De vegetarische cursussen

Villa Rossa - De vegetarische cursussenDeze worden gegeven door twee toppers uit de culinaire wereld: kookboekenschrijfster Jolande Burg en culinair schrijver en fotograaf Erik Spaans. Samen publiceerden zij een zestal succesvolle geïllustreerde boeken, waarvan er twee werden bekroond.
Voor de wijn-spijs cursus wordt het tweetal aangevuld met Gabrielle Salvatore, een bekende Haarlemse smaakexpert. Zij heeft jarenlange ervaring met het geven van deze cursus en weet als geen ander de wijn-spijs combinaties uit te leggen aan de hand van heldere uitleg aan de hand van proeftests.

De maaltijden

De maaltijden (lunch en diner) worden verzorgd door kookboekenschrijfster Jolande Burg, die eerder de succesvolle kookboeken 'De Zon op je Bord', 'La Vita è Bella!' en 'Oosters vegetarisch' uitbracht en zij wil graag het een en ander van de Italiaanse keuken met u delen, een keuken, die uitermate geschikt is voor de vegetarische genieter.
Een jaar geleden begon ze de prachtige en druk bezochte site www.nomeattoday.nu, waarop naast een hoeveelheid vleesloze tips ook een groot aantal beroemde internationale chef's zich van hun meest creative kant hebben laten zien en speciaal voor deze site prachtige gerechten zonder vlees hebben gemaakt. Jolande zelf is niet strikt vegetarisch maar heeft grote liefde voor vleesloze gerechten, deels ontstaan door de steeds groter wordende problematiek van de bioindustrie, waarbij het milieu en gezondheid een grote rol spelen.
Naast het koken zelf zal ook ruime aandacht zijn voor het gebruik van olijfolie in de keuken. Hiertoe wordt een korte olieproeverij gedaan door Erik met uitleg over de verschillende smaken en gebruiksmogelijkheden aan de hand van zijn laatste boek Extra Vergine en de eigen olijfolie van Villa Rossa.

De locatie

Na een tiental jaren in Zuid Frankrijk te hebben gewoond, waar ook een groot aantal culinaire cursussen werden georganiseerd, hebben zij nu hun focus gericht op Zuid Italië. Deze nieuwe locatie is de sfeervolle VILLA ROSSA in San Vito dei Normanni aan het eind van de Romeinse Via Appia Trajana. De oude gerestaureerde villa is gelegen tussen de olivi millenari, de duizend jaar oude olijfbomen. De omgeving is adembenemend mooi, de bevolking is vriendelijk en behulpzaam en het weer en de temperatuur zijn ronduit heerlijk.

Deze inspiratieve workshops

Van twee volle dagen, beginnen op de zaterdag om 10 uur 's morgens en eindigen de zondagdagavond erop met een afscheidsdiner. De data zijn speciaal zo gepland, dat u de gelegenheid hebt ook voor de goedkopere vluchten van Ryanair te kiezen. Deze komen op vrijdagavond aan in Brindisi (ongeveer 20 kilometer van San Vito) en vertrekken maandags in de loop van de middag. Natuurlijk kan er ook worden gevlogen op Napels of Rome, waarna een schitterende route bijvoorbeeld via de Napolitaanse Amalfikust en de Appenijnen uitkomt aan de kust bij Brindisi.

Prijzen

De workshops zijn bedoeld voor minimaal zes personen. Voor een zo groot mogelijke persoonlijke aandacht is het maximum aantal deelnemers gesteld op 12. Voor een gehele groep van tenminste 8 personen kan op aanvraag een eigen datum worden afgesproken. Het cursusgeld bedraagt 150€ per persoon voor de vegetarische weekends en 225€ voor de wijn-spijs workshops en is inclusief de maaltijden (excl. ontbijt, wat in de B&B wordt geserveerd) en de wijnen en andere dranken geserveerd op Villa Rossa.

Meer informatie:

Villa Rossa
Apulië
Italië