schilderen3De workshop Schilderen en Tekenen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, jong en oud. Iedere cursist wordt individueel begeleid op zijn of haar niveau, waarbij het plezier in het creëren het belangrijkst is. De groepen zijn klein, 6 tot 8 personen, om ieder genoeg aandacht te kunnen geven. Tijdens de cursus raak je vertrouwd met begrippen als compositie, perspectief, kleurwaarden, donker en licht en leer je omgaan met olie- en/of acryl verf. Ook is het mogelijk om te werken met (kleur)potlood, pastelkrijt, Oost-Indische inkt en/of houtskool.

U zult zowel in het atelier als buiten schilderen. Diverse onderwerpen komen dan ook aan de orde, o.a. stilleven, bloemen en landschap. Wilt u liever portretschilderen of uw favoriete dier vereeuwigen, neemt u daarvoor dan één of meerdere foto's mee.

De workshops zijn vanaf maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 13.00 uur (vijf dagdelen). Daarna kunt u bij ons de lunch gebruiken (niet bij de prijs inbegrepen) en de middag naar eigen keuze invullen. Wij hebben informatie liggen over mooie wandel– en fietstochten en activiteiten en bezienswaardigheden in de Puy-de-Dôme. Wilt u liever gaan golfen, dan kunnen wij voor u een starttijd regelen op een baan naar keuze. Gewoon heerlijk ontspannen op ons terrein, waar de rust weldadig is, is natuurlijk ook een goede optie. Heeft u echter zin om door te gaan met het schilderen, dan kunt u tegen een kleine vergoeding gebruik blijven maken van het atelier.

Gedurende de workshop krijgt u les van Nicolette. Zij is professioneel kunstenaar en exposeert in Nederland en Europa. Op haar website www.nicis-art.nl kunt u haar werk bekijken. Zij heeft meer dan tien jaar ervaring in het lesgeven aan groepen en individueel. Ook in Frankrijk geeft zij nu weer iedere week les aan inwoners van de streek.

U kunt bij ons overnachten in één van onze comfortabele gastenkamers (met privé badkamer). De prijzen hiervan staan bij de kamers vermeld en zijn inclusief ontbijt. Het is mogelijk om de lunch en het diner bij ons te gebruiken. Zowel de lunch als het diner worden verzorgd door Rob en dat staat garant voor eerlijke, verse maaltijden. De informatie hierover kunt u elders op de website terugvinden.

Meer informatie:

Le Relais des Eléphants Colorés
Auvergne
Frankrijk