Creatief

creatief menuOp de mooiste locaties kunt u uw talent ontwikkelen! Leuke cursussen, vaak gecombineerd met een verblijf in een leuke bed & breakfast. De meeste schildercursussen worden in het voor- en najaar gegeven. Op sommige locaties kunt u ook terecht voor andere creatieve vakanties.

In het jaar zal wederom de succesvolle schildercursus plaatsvinden in de watermolens van Bousset. Kom genieten van de prachtige natuur, het heerlijke klimaat en het gezellig samen schilderen. Daarnaast zult u kunnen genieten van de heerlijke maaltijden die wij serveren.

De cursus wordt gegeven door Jan de Haas. Voor meer informatie met betrekking tot het schilderprogramma van de cursus kijk op: jandehaas.com.

Meer informatie:

Les Moulins de Bousset
Bourgondië
Frankrijk

 

Laat je inspireren door de wereld van Glas-in-lood, er wordt veel aandacht besteed aan de invloed van licht op de kleur, compositie, perspectief, en structuur, zodat er een prachtig kleurrijk geheel ontstaat.

Voor Wie?

Deze werkvakantie is geschikt voor beginners en gevorderden. U wordt individueel begeleid naar jouw doel, op je eigen niveau. Voorop staat het plezier in het bezig zijn, en je persoonlijke creatieve ontwikkeling.De basis van Glas-in-lood is een loodprofiel.In dit profiel worden op maat gesneden gekleurde stukjes glas geschoven, de kruispunten worden daarna met tin gesoldeerd. Zo ontstaan bijzondere kleurrijker ramen. De Glas-in-lood kunst heeft een lange traditie en wordt van oorsprong gebruikt in kerken en kathedralen. Vandaag aan de dag wordt dit traditionele Handwerk nog precies zo uitgeoefend als 100 jaar geleden. Wij vinden het van groot belang dat dit prachtige beroep in stand gehouden blijft. De Glas-in-lood techniek leent zich ook uitermate voor moderne toepassingen en ontwerpen.

U krijgt les van de Glazenier Herbert Wildtham.
Per week wordt er les gegeven aan 2 personen, i.v.m. individuele begeleiding.Aan het einde van deze week weet u niet alleen veel over glas, maar neemt je ook een door u zelf ontworpen en gemaakt glaswerk mee naar huis.

In deze cursus leert u:

☼ Ontwerpen en tekenen
☼ Glas snijden en maatvoering
☼ Het in elkaar zetten van het glas
☼ Het solderen en dichtstrijken, kitten en afwerken van het raam. ☼ Voorkennis is niet nodig.
☼ Na deze week neemt u een zelfgemaakt raam mee naar huis.

De dagindeling:

8.00 uur aanvang.
10.00 uur kleine Koffiepauze.
12.00 tot 13.00 uur middagpauze.
15.00 uur kleine pauze.
16.00 uur de werkdag gezellig afsluiten met een goed glas wijn of een ander drankje.

En 's avonds...Uitrusten en genieten van de vergezichten in de rustige heuvelachtige omgeving met wijngaarden en uitzicht op het Kasteel van Kapfenstein, of een fijne wandeling maken door de ongerepte natuur,of op ontdekkingstour wat u wilt....

De cursus wordt van maandag t/m vrijdag gegeven. U kunt aankomen op zondag vóór de workshop en vertrekken op de zaterdag na afloop van de workshop.

Wij spreken uw taal en willen u graag na aankomst ter kennismaking uitgenodigen in een ,,Buschenschank’’ (Weinboer)

Voor verdere info,s informeren wij u graag!

Wij verheugen ons op uw komst..Herbert & Margriet Wildtham.

 

Meer informatie:

Klein Holland Gästehaus
Stiermarken
Oostenrijk

Als je zin hebt om iets creatiefs te doen dan kun je bij ons een mozaïekworkshop volgen.
Je leert hoe je op eenvoudige wijze saaie voorwerpen kunt opfleuren. In de tuin vind je allerlei voorbeelden. Naar eigen idee mag je een plantenbak van mozaïeksteentjes voorzien of meehelpen aan het ontwerp op de tuinbank of andere voorwerpen.
Alle materialen en gereedschappen krijg je tot je beschikking en je kunstwerk zal een plaats krijgen in onze tuin of op de patio.
Natuurlijk mag je ook iets maken wat je kunt meenemen naar huis maar in dat geval betaal je de materiaalkosten.
Deze workshop is voor onze gasten geheel gratis!

In de toekomst zullen er nog andere workshops worden gegeven.

Meer informatie:

B&B Cortijo del Sueño
Andalusie
Spanje

Workshop tuinmeubelen maken

Heb je tijd over en geen idee wat je met je tijd moet of heb je nog vrije dagen staan! Kom dan naar Domaine Sainte Marie om een paar dagen te klussen. In drie dagen tijd leren wij u hoe je een tafel of stoel kunt maken. Zodat u thuis een mooie tuinset kunt maken.

Dag 1 aankomst op Domaine Sainte Marie.
Dag 2 klussen
Dag 3 klussen
Dag 4 ter vrije besteding
Dag 5 klussen
Dag 6 even kijken bij de houtboer / daarna vrije besteding
Dag 7 vertrek

Meer informatie:

Camping Domaine Sainte Marie
Auvergne
Frankrijk