Bezinning

bezinningHet kan je overkomen: plotseling besef je dat je in zekere zin bent uitgekeken op het leven dat je leidt. Er ontbreekt iets, energie, plezier en inspiratie lijken ver weg. Je kijkt terug. Waarom is het zo gelopen? Hoe ben ik in deze situatie verzeild geraakt? Misschien kom je tot de ontdekking dat wat eerst de goede weg leek toch niet bij je past. De verwachtingen die je had zijn niet ingelost.

Je weet dat verwachtingen niet altijd uit kunnen komen. Maar toch. Soms heb je het zo voor je kiezen gekregen dat je het even niet meer weet. Soms ben je jezelf tegengekomen in een situatie waarin je misschien letterlijk bent opgebrand, misschien ook omdat je alles hebt gegeven.

De retraite wordt begeleid door koppel Stan & Melanie en biedt een goede balans tussen diepte, creativiteit en speelsheid.

Gebaseerd op de oefening van Leven in Aandacht vanuit de Plum Village traditie (Stan heeft een aantal jaar in Plum Village gewoond) word je begeleid in vertraging en aandacht voor je ademhaling. Gedurende de week ontdek je de kracht van Leven in Aandacht door middel van meditatie, wandelingen, tekenen, zingen, discussies en yoga. Natuurlijk is er ook uitgebreid ruimte voor rust, persoonlijke tijd, speelsheid en weer even helemaal tot jezelf komen.

Is een heerlijke week om weer even tot rust te komen. Geniet van het vrije uitzicht en een goed boek in de hangmat. Lekker zonnen aan het zwembad en eindeloze wandelingen. Daarnaast kun je nog extra genieten van Tevens kun je vrij deelnemen aan een van de workshops die gaande zijn deze week. Een ochtend creatief bezig tijdens de land art workshop. Je wordt geïnspireerd door voorbeelden en gaat vervolgens heerlijk aan de gang met een project van jezelf. Wakker worden en even fysiek aan de gang met stick exercise of ook wel bamboe yoga gevolgd door een ontspanningsoefening. Een bezoek aan een prachtig plekje midden in het platteland voor een paar uur samen (mantra zingen). Een introductie tot het geven van massages en bovendien kun je je de gehele week inschrijven voor het ontvangen van een heerlijke massage. Bezoek één van de lokale marktjes voor wat shopping.